Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، در سال‌های اخیر افزایش بی‌رویه نرخ مسکن به‌ویژه قیمت اجاره‌بها موجب شده تأمین مسکن مقرون به‌صرفه از مهمترین چالش‌هایی باشد که مردم در این شرایط با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. در این میان سؤاستفاده برخی از بنگاه‌های مشاوران معاملات ملکی از بی اطلاعی مردم، مشکلات آنان را دوچندان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با فرا رسیدن فصل جابه‌جایی مسکن، وقتی مردم با تمام مشکلات این روزهای بازار مسکن، خانه‌ای را برای خرید، اجاره و رهن پیدا می‌کنند. با چالشی جدید از طرف مشاوران املاک روبه‌رو می‌شوند؛ و آن اینکه آیا قرارداد عادی می‌خواهید یا با کد رهگیری؟ و در ازای ثبت معامله در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور مبلغی فراتر از کمیسیون قانونی خود از دو طرف معامله طلب می‌کنند که بررسی‌ها نشان می‌دهد این موضوع مطابق قانون، تخلف است.

خرید و فروش و اجاره مسکن بدون کد رهگیری تخلف است

در همین رابطه، حسام عقبائی نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مهر، در مورد دریافت کد رهگیری از بنگاه‌های معاملات ملکی در زمان انجام معاملات گفت: هر قراردادی که در بنگاه‌های مشاوران املاک، اعم از خرید، فروش، اجاره، رهن، صلح، هبه و غیره تنظیم می‌شود، باید دارای کد رهگیری باشد. مشاوران املاک مطابق قانون موظف هستند قراردادی که در بنگاه منعقد می‌شود را در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور ثبت کرده و از این سامانه کد رهگیری دریافت نمایند.

وی ادامه داد: این شناسه باید در اختیار دو طرف معامله قرار گیرد؛ حتی اگر دو طرف معامله اعلام کنند از دریافت کد رهگیری خودداری می‌کنند، مشاوران املاک نباید به این حرف اکتفاء کرده و با ثبت معامله در سامانه املاک و مستغلات کد رهگیری مربوط به آن را دریافت کند.

عقبائی تأکید کرد: مشاوران املاک در قبال دریافت کد رهگیری از سامانه مذکور، حق دریافت مبلغی از دو طرف معامله ندارد و این کار را باید مطابق قانون و وظیفه ذاتی خود و صرفاً به ازای همان حق‌الزحمه و کمیسیون معامله، انجام دهد.

نایب رئیس دوم اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تفکیک قرادادها به دارای کد رهگیری و بدون آن، توضیح داد: معامله بدون کد رهگیری اصلاً وجود ندارد و تفکیک معاملات به این شکل از طرف برخی از مشاوران املاک و تقاضای وجه بیشتر به ازای معاملات با کد رهگیری، تخلف است.

وی ادامه داد: این تخلف به استناد ماده ۲۸ قانون نظام صنفی، قابل پیگیری بوده و ممکن است به پلمپ شدن آن واحد صنفی منجر شود و در صورت تکرار حتی ابطال پروانه کسب نیز پیش‌بینی شده است.

مردم به مبلغ پرداختی خود به مشاوران املاک دقت کنند

عضو اتحادیه مشاوران املاک در مورد معاملات و توافقاتی که بین دو طرف خارج از بنگاه‌های مشاوران املاک منقعد می‌شود و افراد با مراجعه به بنگاه تقاضای دریافت کد رهگیری دارند، تصریح کرد: در مورد این معاملات مشاوران املاک در قبال ثبت معامله در سامانه املاک و مستغلات مستحق دریافت دستمزد هستند اما قطعاً آن دستمزد کمتر از حق‌الزحمه و کمیسیون معامله است.

وی ادامه داد: برای اینکه ثبت این گونه معاملات برای بنگاه املاک بار مالیاتی نداشته باشد، بنگاه‌دار باید در قسمت توضیحات قراردادی که در سامانه املاک و مستغلات ثبت می‌کند، درج کند که این معامله در خارج از بنگاه منعقد شده و به عنوان مثال مبلغ ۱۰۰ هزار تومان بابت ثبت در سامانه دریافت شده است. مشاوران اگر این توضیحات را ارائه ندهند حق کمیسیون کامل مبنای محاسبه مالیات خواهد بود.

برای ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان نیازی به کد رهگیری نیست

عقبائی در پایان اظهارات خود در مورد کسانی که کد رهگیری از سامانه املاک و مستغلات ندارند و باید مطابق قانون، املاک خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند، بیان کرد: این افراد برای ثبت املاک خود در سامانه املاک و اسکان کشور نیازی به دریافت کد رهگیری ندارند.

به گزارش مهر، بر اساس اعلام مدیر کل اقتصادی وزارت مسکن، راه و شهرسازی، کسانی که کد رهگیری معاملات خود را ندارد، صرف خوداظهاری اطلاعات ملکی خود در سامانه املاک و اسکان برای دریافت خدمات مشروط به آن کفایت می‌کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات دوحه فائزه هاشمی آیت الله ناصری شینزو آبه روز عرفه معاملات مسکن اجاره مسکن کد رهگیری مذاکرات دوحه فائزه هاشمی آیت الله ناصری شینزو آبه روز عرفه سامانه املاک و اسکان سامانه املاک و مستغلات دریافت کد رهگیری مشاوران املاک دو طرف معامله مطابق قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۲۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا

بیش از ۳ میلیون تن انواع محصول به ارزش ۳۶ همت هفته گذشته در بورس کالا دادوستد شد و سیمان، سنگ آهن و فولاد بیشترین حجم معاملات را در تالار صنعتی و معدنی، و وکیوم باتوم، قیر و مواد پلیمری بیشترین حجم معاملات تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی را داشتند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در معاملات هفته گذشته بازار فیزیکی بورس کالای ایران 3 میلیون و 284 هزار و 326 تن انواع محصول به ارزش 36 هزار میلیارد تومان دادوستد شد. به لحاظ حجم سیمان، سنگ آهن و فولاد بیشترین حجم معاملات را در تالار صنعتی و معدنی و وکیوم باتوم، قیر و مواد پلیمری نیز بیشترین حجم معاملات تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی را به خود اختصاص داده بودند.

بر اساس این گزارش، تالار محصولات صنعتی و معدنی شاهد معامله 2 میلیون و 719 هزار و 651 تن انواع کالا به ارزش 24.7 هزار میلیارد تومان در هفته گذشته بود.

در این تالار یک میلیون و 297 هزار و 938 تن سیمان، 741 هزار تن سنگ آهن، 422 هزار و 238 تن فولاد، 231 هزار و 250 تن آهن اسفنجی، 17 هزار و 210 تن آلومینیوم معامله، 7 هزار و 930 تن مس، یک هزار و 185 تن روی، 200 تن کک و 200 تن کنسانتره مولیبدن شد.

از طرفی در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی 421 هزار و 768 تن انواع کالا و محصول به ارزش 9.1 هزار میلیارد تومان به فروش رسید.

در تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی 184 هزار و 900 تن وکیوم باتوم، 140 هزار و 449 تن قیر، 102 هزار و 877 تن مواد پلیمری، 54 هزار و 500 تن لوب کات، 39 هزار و 103 تن مواد شیمیایی، 13 هزار و 970 تن گوگرد، 5 هزار و 521 تن روغن و 570 تن گازها و خوراک ها معامله شد.

همچنین تالار کشاورزی نیز شاهد معامله یک و نیم تن زعفران به ارزش 150 میلیارد تومان بود و بازار فرعی هم معامله 22 هزار و 623 تن انواع کالا و محصول به ارزش72.2 میلیارد تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحدی شاخص کل بورس
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند
  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • رشد هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • حذف حق‌الزحمه‌های نجومی مشاوران املاک با سامانه خودنویس
  • تشدید نظارت برفعالیت مشاوران معاملات املاک در مشهد